Odpowiedzi

2009-11-22T17:32:35+01:00
100%-30%=70%
70%-30%=40%
odp Szarlotka sprzedała o 40% więcej pączków
2009-11-22T17:32:27+01:00
100-30=70
70-30=40

o 40% wiecej sprzedala cukiernia Szarlotka
  • Użytkownik Zadane
2009-11-22T17:36:54+01:00
2000 ------ 100%
x ---- 30 %

30 * 2000
----------- = 600
100
2000 - 600 = 1400
1400 - 600 800 80 : 100 8 4 400
------------ = ------- = ----------- = -- = --- * 100 % = ------ = 133 %
600 60 600 : 100 6 3 3


Prosze o naj !