Odpowiedzi

2009-11-23T01:08:36+01:00
X² - 3(x+1) = -x(2-x)
x² - 3x-3 = -2x +x²
x² skracamy i mamy:
-3x+2x=3
-x=3
x=-3
2 3 2
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-23T01:18:59+01:00
X² - 3x -3 = -2x + x²
// redukujemy i grupujemy wyrazy
x² - występuje po obu stronach, więc możemy je "skreślić"
//przenosimy -2x na lewą stronę pamiętając o zmianie znaku
przenosimy -3 na prawą stronę pamiętając o zmianie znaku
-x=3
//stąd wynika, że
x=-3
1 1 1
2009-11-23T01:30:34+01:00
X²-3x-3=-2x+x²
x²-x²-3x+2x=3
-x=3/ (-1)
x=-3
2 4 2