Odpowiedzi

2009-11-23T17:46:35+01:00
1600/1800*100%≈89%
100%-89%=11%
20*11%=220/100=2,2zl
20+2,2=22,2
córka będzie dostawać 22,2 zł
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-23T17:46:52+01:00
1600zł- 100%
16zl - 1%
1800zł-1600zł=200zł
200zł/16zł=12.5%
20zł*12,5%=2,5zł
20zł+2,5zł=22,5zł

Córka będzie dostawać 22.5zł kieszonkowego.

Pozdro ;p
  • Użytkownik Zadane
2009-11-23T17:49:09+01:00


1800-1600= 200zl podwyzki

1600 zł- 100%
200zł- x %

x% = 200 zł * 100% / 1600zł

x%= 12,5 % - o tyle procent pan Z. otrzymał podwyżkę.


Córka otrzyma :
20 zł - 100%
x zł - 12,5%


x zł= 20zł * 12,5 % / 100%

x zł = 2,5


20 zł + 2,5 zł = 22,5zł

Odpowiedź
córka będzie dostawać teraz 22,5zł kieszonkowego