Odpowiedzi

2009-11-23T19:51:44+01:00
Nowy jork:
74+21 = 95 stopni
95 razy 4 = 380 minut = 6h 20 minut
11:15 - 6h 20= 4:55
Sydney:
151 - 21= 130
130 razy 4 = 520 minut = 8 h 40 min
11:15 + 8h40 min = 19: 55
2009-11-23T19:53:04+01:00
Sydney(151E) Warszawa (21E)

1stopień=4min.

151-21=130
130*4=520 min.
520/60=8h40min. 11.15-8.40=2.35

Noy Jork(74W) Warszawa(21E)

74+21=95min
95/60=1h35min. 11.15+1.35=12.50
2009-11-23T20:22:23+01:00
151 - 21 =130
130 razy 4 = 520 min : 60 = 8godz 40 min
11.15 + 8.40 = 19.55 - sydney
74 + 21 = 95
95 razy 4 = 380 :60 = 6godz i 20min
11.15 - 6.20 = 4.55 NY