Odpowiedzi

2009-11-23T20:14:42+01:00
Właśnie teraz wkładam formę do pieca, czuję wspaniałą atmosfere oraz dobry zapach :D Oczekuję że chleb będzie dobry i jednocześnie martwienie się czy dobrze ustawiłem tempereature
36 1 36
2009-11-23T20:20:15+01:00
Tu telewizja TVSZAŁ i nasza relacja na żywo z piekarni"Pod Mąką". Obserwujemy fascynujące zmagania Jana Kowalskiego-rozpoczął już żmudny proces przygotowywania składników niezbędnych do wypieku chleba. Mąka,jajka i tajny składnik,który sprawia,że ciasto jest niezywkle smaczne. Widać krople potu na jego czole oraz grymas napięcia na zmęczonej twarzy. Czy uda mu się odwarzyś składniki w odpowiednich proporcjach? Rozpoczął mieszanie. Coraz szybciej i szybciej... Widzimy tylko zgarbione plecy i zawziętość jego ruchów. Zakończł. Teraz rozpoczyna finalny etap swojej pracy-wypiekanie. Włożył już chleb do rozpalonego do czerwoności pieca. Pozostaje tylko oczekiwać na działanie drożdży. Po ok.1h ciasto gotowe. Gratuluję panu Janowi precyzji i niezłomności oraz oddaję głos do studia.
9 4 9
2009-11-23T20:24:10+01:00
Piekarz z precyzją w palcach lepi ciasto i wsadza je do foremki. Następnie wsadza foremkę do pieca i oczekuje na jak najlepsze rezultaty swojej jakże solidnej pracy. Chce żeby chleb jego firmy sprzedawal sie jak najlepiej oraz by sam on byl zadowolony ze swojej pracy. Obawia się żeby chleb się zbytnio nie zarumienił, i nie będzie tak idealny jakby on sam pragnoł żeby był i ludzie niezbyt chętnie będą go kupować.
38 1 38