Odpowiedzi

2009-11-23T20:23:08+01:00
20% ze 100% = 20%
100%+20%=120%
25% z 120% to 30%
20%+30%=50%
Odp. Nos Pinokia wydłużył sie o 50%
74 4 74
2009-11-23T20:26:39+01:00
120 % * x = 1,2x
125 % * 1,2 x = 1,5x

1,5 = 150 %

O 150 % :D
22 1 22
2009-11-23T20:43:26+01:00
Przyjmując że nos ma długość 100cm awiec 100 cm podnosimy o 20% i powstaje nam 120 cm czyli długość nosa po pierwszym przedłużeniu. mamy 120 cm i przedłużamy o 25%.
125 - 100%
x - 25%
------ - kreska ułamkowa
125x25 3125
---------- = -------- = 31,25
100 100


125+31,25=156,25
156,25-100=56,25% - wzrosło o tyle procent

12 1 12