Odpowiedzi

2009-11-23T21:55:48+01:00
A. 2x²-x+14x-7 = 2x²+13x-7
b. 2a²+8a-a-4=2a²+7a-4
c. 8a-7a-2+3a=4a+2
1 4 1
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-23T21:58:00+01:00
A. (x +7)(2x-1) = 2x^2 -x +14x +7 = 2x^2 +13x +7
b. (2a -1)(a+4) = 2a^2 +8a-a-4 = 2a^2 + 7a-4
c. (4a-1)(2-3a) = 8a+12a^2-2+3a= 12a^2+11a-2
d. (x+ pierwiastek z 5)(x- pierwiastek z 5)= x^2-5
e. (2y- pierwiastek z 3)(y+1)= 2y^2 +2y - a*pierw z 3 - pierw z 3
f. (a+ pierwiastek z 2)(a- pierwiastek z 3)= a^2 - a*pierw z 3 + a*pierw z 2 -pierw z 6
g. (2 pierwiastki z 2 + k)(pierwiastek z 2 - k) = 8 - 2*pierw z 2*k + k*pierw z 2 - k^2 = k^2 + pierw z 2 * k+8


Chyba jakos tak, przepraszam, jesli popelnilam gdzies blad
5 3 5
2009-11-23T22:18:43+01:00
A. (x +7)(2x-1)
2x²-x+14x-7=2x²+13x-7

b. (2a -1)(a+4)
2a²+8a-a-4=2a²+7a-4

c. (4a-1)(2-3a)
8a-12a²-2+2a=-12x²+10x-2

d. (x+ pierwiastek z 5)(x- pierwiastek z 5)
x²-5

e. (2y- √3)(y+1)
2y²+2y-√3y-√3

f. (a+ √2)(a- √3)
a²-√3a+√2a-√6

g. (2√2+ k)(√2 - k)
4-2√2k+√2k-k²
3 4 3