Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2009-11-24T16:26:33+01:00
1600=100%
1800=x
x=180000/1600=112,5%
112,5%-100%=12,5%
20zł=100%
x=12,5%
x=250/100=2,5zł
20zł+2,5zł=22,5zł
ODP. Córka teraz będzie dostawać 22,5 zł
1 4 1
2009-11-24T16:45:37+01:00
1600-100%
1800-x
z proporcji i zkreslamy 0
1600x-180000
16x-1800
x-112,5
czyli zarabia o 12,5% wiecej
20-100%
y-112,5%
100y-2250
y-22,5 -odp