Odpowiedzi

2009-11-24T17:32:35+01:00
30 × 3600 = 108000
108000×24= 2592000
7 4 7
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-24T17:35:13+01:00
30*60=1800km/min
1800*60=108000km/h
108000*24=2592000km/dobę

108000km w ciągu godziny.
2592000km w ciągu doby.
14 4 14
2009-11-24T17:36:36+01:00
W ciągu godziny (czyli 3 600 sekund):

30 km ---------------------------------------1 s
x (km)--------------------------------------3 600 s

x = 108 000 km

W ciągu doby, czyli 24 * 3 600 sek = 86 400 sekund:

30 km-----------------------------------1 s
x (km)---------------------------------86 400 sekund

x = 2 592 000 km

Pozdro))
4 4 4