Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-24T18:33:26+01:00
Od końca osdejmujemy poczatek i zawsze w nawiasie kwadratowym

nad AB strzałka wiec o tym pamietaj
a) A(1,2), B(3,4)
AB=[3-1,4-2]=[2,2]

b)A(-1,3), B(2,-3)
AB=[2-(-1),-3-3]=[3,-6]

c)A(-2,-3), B(-4,-5)
AB=[-4-(-2),-5-(-3)]=[-2,-2]

d)A(0,0), B(4,2)
AB=[4-0,2-0]=[4,2]

e)A(2,-1), B(0,0)
AB=[0-2,0-(-1)]=[-2,1]

f)A(6,-3), B(2 1/2 ; 3 2/3)
AB=[2½-6,3⅔-(-3)]=[-3½,6⅔]
1 1 1
2009-11-24T18:36:27+01:00
Od końca odejmujemy poczatek i zawsze w nawiasie kwadratowym

nad AB strzałka wiec o tym pamietaj
a) A(1,2), B(3,4)
AB=[3-1,4-2]=[2,2]

b)A(-1,3), B(2,-3)
AB=[2-(-1),-3-3]=[3,-6]

c)A(-2,-3), B(-4,-5)
AB=[-4-(-2),-5-(-3)]=[-2,-2]

d)A(0,0), B(4,2)
AB=[4-0,2-0]=[4,2]

e)A(2,-1), B(0,0)
AB=[0-2,0-(-1)]=[-2,1]

f)A(6,-3), B(2 1/2 ; 3 2/3)
AB=[2½-6,3⅔-(-3)]=[-3½,6⅔]
2009-11-24T18:44:16+01:00
A) A(1,2), B(3,4)
AB = [3-1,4-2] = [2,2]

b)A(-1,3), B(2,-3)
AB = [2-(-1), -3-3] = [3,-6]

c)A(-2,-3), B(-4,-5)
AB = [-4-(-2), -5-(-3)] = [-2,-2]

d)A(0,0), B(4,2)
AB = [4-0, 2-0] = [4,2]

e)A(2,-1), B(0,0)
AB = [0-2, 0 - (-1)] = [-2, 1]

f)A(6,-3), B(2 1/2 ; 3 2/3)
AB = [2½ - 6, 3⅔ - (-3)] = [-3½, 6⅔]
1 1 1