Odpowiedzi

2009-05-20T15:45:08+02:00
A) (2,5+2,5)/52,5=9,5%

b) (5+10)/55=27.3%
  • Użytkownik Zadane
2009-05-20T15:56:58+02:00
A) ms = Cp/100% * mr
ms = 5%/100% * 50g = 2,5g

ms = 2,5g + 2,5g = 5g
mr = 50 g + 2,5g = 52,5g

Cp = 5g / 52,5g * 100% ≈ 9,52

b) ms = 20% / 100% * 50g = 10g

ms = 10g + 5g = 15g
mr = 50g + 5g = 55g

Cp = 15g / 55g * 100% = 27,(27)%