Zróbcie plis ka ;*
1.
a) 3x + 18z +8x - 2y + 13y - 7z =
b) m(do kwadratu) + 7m( do kwadratu) - 18n (do kwadratu) + 5m(do kwadratu) n(do kwadratu) + 18n (do kwadratu)=
c) 5a * b(do kwadratu) - 8a - 4ab2a + 2a + 2 bab =
d) 1/2ax - 3/4a(do kwadratu) + 3 i 3/4ax - 1 i 1/2a (do kwadratu) + 5/8a(do kwadratu) =
e) 2pierwiastek 2 md + 3m (do kwadratu) - 5pierwiastek 2 md - 1/8m (do kwadratu) + 8 pierwiastek - 4md =

2

Odpowiedzi

2009-11-24T19:02:42+01:00
11x+11z-11y (rozwiązanie pierwsze )
  • Tess
  • Początkujący
2009-11-24T19:08:58+01:00
A) 3x + 18z +8x - 2y + 13y - 7z =11x+11z+11y
b) m(do kwadratu) + 7m( do kwadratu) - 18n (do kwadratu) + 5m(do kwadratu) n(do kwadratu) + 18n (do kwadratu)=13m(kwadrat)+n(kwadrat)
c) 5a * b(do kwadratu) - 8a - 4ab2a + 2a + 2 bab =5ab(kwadrat)-8a-4ab2a+2a+2bab=4ab-4a
d) 1/2ax - 3/4a(do kwadratu) + 3 i 3/4ax - 1 i 1/2a (do kwadratu) + 5/8a(do kwadratu) =4i 1/4 ax-2i 1/4+ 5/8a
e) 2pierwiastek 2 md + 3m (do kwadratu) - 5pierwiastek 2 md - 1/8m (do kwadratu) + 8 pierwiastek - 4md =-3 pierwiastek 2 dm+3 i 1/8 (kwadrat) + 8 pierwiastek


1 5 1