Odpowiedzi

2009-11-24T19:25:29+01:00
25 - 100%
x - 40%

25x40/100 = 10
Antek- 10 czekoladek

10x40/100= 4
Aga- 4 czekoladki
25-10-4= 11 czekolade
Pozostało 11 czekoaldek w pudełku
2009-11-24T19:27:18+01:00
ANtek 25*0,40=10

25-10=15


Aga 15*0,40=6

15-6=9


odp. W pudełku zostało 9 czekoladek.

  • Użytkownik Zadane
2009-11-24T19:45:10+01:00
25×⅖=10
25-10=15
15×⅖=6
15-6=9
odp:9 czekoladek