Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-25T14:54:39+01:00
Hm
Zaczynamy od założenia, że 2+2 = 4 czyli mamy 4=4 mnożymy to razy 5 i mamy 20=20 to przekształcamy w 36-16=45-25 (nadal wychodzi 20=20) mnożymy przez (-1) i mamy 16-36=25-45 (wracając tą samą drogą otrzymamy nadal 4=4) dodajemy do obu stron 81/4 i mamy 16-36+81/4 = 25-45+81/4 zamieniamy całość na kwadraty sumy (4-9/2)^2=(5-9/2)^2 i tutaj robimy umyślny błąd i pierwiastkując pomijamy wartość bezwzględną co nam daje 4-9/2 = 5-9/2 dodajemy do obu stron 9/2 i zostaje nam 4=5 czyli 2+2=5 Wychodząc z poprawnego założenia, że 4=4 doszliśmy do błednego 4=5
2009-11-25T14:54:40+01:00
2009-11-25T14:57:48+01:00
Zaczynamy od założenia, że 2+2 = 4 czyli mamy 4=4 mnożymy to razy 5 i mamy 20=20 to przekształcamy w 36-16=45-25 (nadal wychodzi 20=20) mnożymy przez (-1) i mamy 16-36=25-45 (wracając tą samą drogą otrzymamy nadal 4=4) dodajemy do obu stron 81/4 i mamy 16-36+81/4 = 25-45+81/4 zamieniamy całość na kwadraty sumy (4-9/2)^2=(5-9/2)^2 i tutaj robimy umyślny błąd i pierwiastkując pomijamy wartość bezwzględną co nam daje 4-9/2 = 5-9/2 dodajemy do obu stron 9/2 i zostaje nam 4=5 czyli 2+2=5 Wychodząc z poprawnego założenia, że 4=4 doszliśmy do błednego 4=5

Jak widzę google rlz! :D