Odpowiedzi

2009-11-25T17:18:28+01:00
V - szybkość spadku swobodnego = √2gh
g - przyspieszenie grawitacyjne = 9,81,m/s²
v₁ - prędkość skoczka wzwyż = √2 razy 9,81 razy 2,3 = √45,126 = 6,7 m/s
v₂ - prędkość skoczka o tyczce = √2 razy 9,81 razy 6 = √17,72 = 10,8 m/s
3 3 3
2009-11-25T17:41:04+01:00
H₁=s₁=2,3m
g=9,81m/s²
h₂=6m
h=½gt²
2h=gt²
t²=2h/g
t=√2h/g
v=gt
v=√2gh

v₁- prędkość zawodnika skaczącego wzwyż
v₁=√2*9,81*2,3
v₁=6,7m/s

v₂- prędkość zawodnika skaczącego o tyczce
v₂=√2*9,81*6
v₂=10,85m/s
7 4 7