Odpowiedzi

2009-11-25T20:31:04+01:00
A) (√3+1)(2√3-2)=2√3×√3-2√3+2√3-2=6-2=4

b) (√2+√3)(√6+√3)=√12+√6+√18+3= 2√3+√6+3√2
16 3 16
2009-11-25T20:32:06+01:00
= sześć - dwa pierwiastków z trzech + dwa pierwiastków z trzech - dwa = cztery

= pierwiastek z dwunastu + pierwiastek z sześciu + pierwiastek z osiemnastu + pierwiastek z dziewięciu = dwa pierwiastki z trzech + pierwiastek z sześciu + trzy pierwiastki z dwóch + trzy
10 2 10
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-25T20:32:30+01:00
A) (√3+1)(2√3-2)=6-2√3+2√3-2=4

b) (√2+√3)(√6+√3)= √12 + √6 + √18 + √9 = 2√3 +√6 +3√2 + 3
85 1 85