Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-26T15:27:55+01:00
Czyli jende 200 zl na poczatku
potem 50

200-50=150

150 to 75% 200

a wiec trzy pary budtow koszruja

450zł a obnizka byla o 75%
2009-11-26T15:30:17+01:00
Na początku liczymy ile kosztowała 1 para przed obniżką:
1000zł/5=200zł

Liczymy, ile 1 para kosztowała po obniżce:
100zł/2=50zł

Liczymy, ile kosztują 3 pary po obniżce:
3*50zł = 150zł

Liczymy, o ile procent obniżono ceny butów:
200zł-50zł=150zł
150zł/200zł * 100% = 75%