Odpowiedzi

2009-11-26T16:13:21+01:00
15---- 62.5%
x------100%

x=(15x100)/62.5= 24 liczba osob w klasie (wszystkich)

24-15=9

9/15 x 100% = 60%

Chłopcow jest 60 % wiecej niz kobitek ;)
2009-11-26T16:13:33+01:00
X-100
15-62,5
x=1500/62,5
x=24

24-15=9
9/15x100% = 60%
Odp:
Jest o60%wiecej chlopcow
2009-11-26T16:16:25+01:00
100%-62,5%=37,5%
62,5%-37,5%=25%
₂₅
₃₇,₅ x 100% =
= ₂₅₀₀
₃₇,₅ % = 66,(6) %≈ 67%