Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-26T18:28:35+01:00
A]=6,2-4,3+3,8-5,7+8=8 ,,,,,,,b] = -4,8+1,2-7,3+4,5+6= -0,4,,,,c]= -28,2-39,2+41,6+33,4=7,6
2009-11-26T18:47:25+01:00
Wydaje mi się, że jest dobrze, ale jak coś to sorry ..

a) -1 ×(-6,2 + 4,3 - 3,8 + 5,7 - 8)=

(Redukuje wyrazy (liczby) z nawiasu)
=-1x(-8)=8x

lub

=6,2x-4,3x+3,8x-5,7x+8x=
(Ale to się i tak redukuje czyli wychodzi:)
=8x

b)-1×(4,8 - 1,2 + 7,3 - 4,5 - 6)=

(Redukuje wyrazy (liczby) z nawiasu)
=-1x " 0,4=-0,4x

lub

=-4,8x+1,2x-7,3x+4,5x+6x=
(Ale to się i tak redukuje czyli wychodzi:)
=0,4x

C)-2 ×(14,1 + 19,6 - 20,8 - 16,7)=

(Redukuje wyrazy (liczby) z nawiasu)
=-2x(-3,8)=7,6x

lub

=-28,2x-39,2x+41,6x+33,4x=
(Ale to się i tak redukuje czyli wychodzi:)
=-67,4x+75x=7,6x

" to mnożenie .
2009-11-26T19:43:23+01:00
A) -1 ×(-6,2 + 4,3 - 3,8 + 5,7 - 8)=-1x * (-8)=8x

b)-1×(4,8 - 1,2 + 7,3 - 4,5 - 6)=-1x * 0,4=-0,4x

c)-2 ×(14,1 + 19,6 - 20,8 - 16,7)=-2x * (-3,8)=7,6x