Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2009-05-24T12:57:22+02:00
D₁=a√2
6√2=a√2/:√2
a=6
Pp=6*6=36
H²+6²=8²
H²=64-36
H=√28
V=36*√28
V=36√28
2009-05-24T12:59:02+02:00
Pp = a kwadrat
Pp = 6 pierwiastków z 2 kwadrat
Pp = 36 pierwiastków z 2

V = Pp * H
V = 36 pierwiastków z 2 * 8
V = 288 pierwiastków z 2
2009-05-24T13:07:10+02:00
D podstawy : 6 pierwistków z 2
d : a pierwiastków z 2
a pierwiastków z 2 = 6 pierwiastków z 2 : pierwiastek z 2 (obustronnie)
a = 6
Pp = a kwadrat
Pp = 6 do kwadratu
Pp = 36
obliczanie wysokości graniastosłupa (h) :
h kwadrat = 8 do kwadratu - 6 do kwadratu
h kwadrat = 64 - 36
h kwadrat = 28
h = 2 pierwiastki z 7

V = Pp*h
V = 36 *2 pierwiastki z 7
V = 72 pierwiastki z 7
V