Odpowiedzi

2009-05-24T18:55:08+02:00
I część : 2x
II część : 3x
2x +2cm =3x
2x - 3x = -2cm
-x = -2cm :(-1)
x = 2
I część: 2x = 2*2cm = 4cm
II część : 3x = 3* 2cm = 6cm
długość odcinka AB = I część + II część = 4cm + 6cm = 10cm


  • Użytkownik Zadane
2009-05-24T18:55:12+02:00