Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-27T17:48:45+01:00
A) (x-y)-(z-v) = x-y-z+v
b) -(x+y)-(-z-v) =-x-y+z+v
c) -(x-y)+(z-v) =-x+y+z-v
d) -(-x+y)-(z-v) =x-y-z+v
e) -(-x+y)+(-z+v) =x-y-z+v
f) -(-x+y)-(-z+v) =x-y+z-v
Odp. Będą to przykłady a,d,e.
1 5 1
2009-11-27T17:50:36+01:00
A) (x-y)-(z-v)
d) -(-x+y)-(z-v) = (x-y)-(z-v)
e) -(-x+y)+(-z+v) = (x-y)-(z-v)

Dwa - dają +(przykłady d) i e)), a + i - dają -(przykład e)). Poprawne są odpowiedzi a), d) i e)
2 1 2
  • Użytkownik Zadane
2009-11-27T18:48:42+01:00
A) (x-y)-(z-v) = x-y-z+v
b) -(x+y)-(-z-v) = -x-y+z+v
c) -(x-y)+(z-v) = -x+y+z-v
d) -(-x+y)-(z-v) = x-y-z+v
e) -(-x+y)+(-z+v) = x-y-z+v
f) -(-x+y)-(-z+v) = x-y+z-v

Odp:W taki sam sposób można zapisać wyrażenia a), d) i e). ;)
1 5 1