Odpowiedzi

2009-11-28T10:09:07+01:00
100%-105
x%-70
105x=7000/:105
x=66,6
2009-11-28T10:09:09+01:00
105-70=35
35/105*100=33.33...%
Odp.Zosia ma o 33,3%mniej naklejek niz kolezanka,
2009-11-28T10:12:17+01:00
175-naklejki obu dziewczynek
105-naklejki Basi



175-100%
105-x
mnożymy na krzyż

175x-10500/:175
x-60%
60%-naklejki Basi
100%-60%=40%-naklejki Zosi
60%-40%=20%-tyle % naklejek ma mniej zosia