Odpowiedzi

2009-11-28T16:25:23+01:00
A) (x² + x + 1) - (2x³ - 7x + 3) =x²+x+ 1-2x²+7x-3= -x²+8x-2
b) (2x -1)² =4x²-4x+1
c) (2x -1)³ =(2x-1)(2x-1)(2x-1)= 8x³-1
d) (x² + x + 1) × (2x -1) =2x³+2x²+2x-x²-x-1=2x³+x²+x-1

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-28T16:25:41+01:00
A) (x² + x + 1) - (2x³ - 7x + 3) = -2x³ + x² +8x -2
b) (2x -1)² = 4x² - 4x + 1
c) (2x -1)³ = 8x³ - 6x² + 3 - 1 = 8x³ - 6x² + 2
d) (x² + x + 1) × (2x -1) = 2x³ + 2x² + 2x - x² - x - 1

do kolegi nade mną : Delta tu nic nie pomoże, nie liczysz watrości X, tylko uproszczasz! To tak jakbyś liczył funkcje trygonometryczne z całek... w ogóle źle rozwiązałeś!
2009-11-28T16:47:45+01:00
A)
(x² + x + 1) - (2x³ - 7x + 3) = x²+x+1-2x³+7x-3= -2x³ + x² +8x -2
B)
(2x -1)² = 4x² - 4x + 1
C)
(2x -1)³ = 8x³ - 6x² + 3 - 1 = 8x³ - 6x² + 2
D)
(x² + x + 1) × (2x -1) = 2x³ + 2x² + 2x - x² - x - 1
Mam nadzieję,że nic nie pomyliłam...