Odpowiedzi

2009-05-25T20:32:37+02:00
6l - 100km 100x3,5=350 6x3,5=21
21l - 350km



6l-100km
3l-50km 45:3=15
15x50=750km

Odp. 45 litrów benzyny wystarczy na 750 km
4 4 4
2009-05-25T20:34:33+02:00
100km = 6l
3x6=18l
300km = 18 lvl
0.5 x 6l = 3l
18l+3l=21l
Odp. Na przejechanie 350 km potrzeba 21 l benzyny.
21lx2=42l
350x2=700km
45-42=3l
3l=50km
2009-05-25T20:38:06+02:00
100km--> 6 l
350km--> ?l
350km:100=3,5
100km=6l /×3,5
350km=21l


45l-->?km
6l=100km /:6
1l=1,(6)
1l=1,(6) /×45
45l=7,2km
Odp: 45 l starczy na 7,2 km jazdy
1 2 1