Odpowiedzi

2009-11-29T14:34:10+01:00
2009-11-29T14:35:16+01:00
16-1=15wiek osób 10
bo 9+a=10
9-16 lat
a-15lat
2009-11-29T14:40:47+01:00
16* 9 = 144 - w sumie wiek 9 osób
x - zsumowany wiek 10 osób
x = 10*15
150/10 = 15
150 - 144 = 6
Odp. Ta osoba ma 6 lat
1 5 1