Odpowiedzi

2009-11-29T16:19:55+01:00
P = (8*6) :2 = 48/2 = 24cm kwadratowe
19 4 19
2009-11-29T16:19:49+01:00
P=(8cm*6cm):2= 24cm kwadratowe
12 3 12
2009-11-29T16:32:02+01:00
Dzielisz deolid wzdłuż przekątnych i liczysz pole 2 trójkątow które otrzymaleś, a póżniej je dodajesz lub przekątna razy przekątna dzielone na 2.

przekątna e -6cm
przekątna f-8cm

np.
6×2÷2=6cm²
6×6÷2=18cm²
6+18=24cm²
lub
6×3÷2=9cm²
6×5÷2=15cm²
15+9=24cm²

lub
8×6÷2=24cm²
29 4 29