Odpowiedzi

2009-05-27T14:38:10+02:00
A) a-100m
b-200m
P=100m x 200m
P=20000m2(kwadratowe)
ar = 100m2
hektar = 10000m2
20000m2=200a=2ha
b) a-250m
b-400m
P=250m x 400m
P=100000m2
100000m2=1000a=10ha
c) a-800m
b-500m
P=800m x 500m
P=400000m2
400000m2=4000a=40ha
1 5 1
2009-05-27T14:38:35+02:00
100mx100m =10000m2=1ha
10m x 10 m =100m2=1a

a) P=100*200=20000m2
P=20000/100=200 arów
p=20000/10000=2 ha

b)
P=250*400=100 000m2
P=100000/100=1000 arów
P=100000/10000= 10 ha

c)
P=800*500=400 000 m2
P= 400 000/100=4000 arów
P=400 000/10000=40 ha
2009-05-27T14:40:04+02:00
1h=10000 m2 - 100 ar
a) 100*200=20000=2 ha =200 ar
b) 250*400=100000= 10 ha= 1000 ar
c) 800*500=400000= 40 ha = 4000 ar