Odpowiedzi

2009-11-29T16:55:36+01:00
6m/s×30s=180m
4m/s×30s=120m
180+120=400m
2009-11-29T16:57:55+01:00
30x6=180

30x4=120

180+120=300m

odp. Odległość między chłopcami wynosi 300m.
2009-11-29T17:12:08+01:00
6m/s x 30s = 180m - Tyle pokonał Olek
4m/s x 30s = 120m - Tyle pokonał Bronek
180m + 120m = 300m
Odp. Po 30 sekundach odległość między nimi będzie wynosiła 300m.