Odpowiedzi

2009-11-29T21:16:09+01:00
1ar=100m2
6ar=600m2

12m*15m=180m2

600m2 - 100%
180m2 - x%
x=30%

lub
180/600=9/30=3/10
1 5 1
2009-11-29T21:16:57+01:00
A-15m
b-12m
P=2*a+2*b
P=2*15+2*12=30+24=54m2
54m2-0,54a


6a-0,54a=5,46a

odp.dom zajmuje 0,54 a z tej działki.
1 1 1