Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-30T16:29:55+01:00
3/4*128 = 96
128-96=32
3/4*32=24
32-24=8
3/4*8 = 6
8-6=2
odp: w skarbonce zostało 2 zł
20 4 20
2009-11-30T16:30:17+01:00
2009-11-30T16:44:03+01:00
Tyle zostało 1 dnia
128 - (128 : 4 * 3) = 128 - (32 * 3)= 128 - 96= 32zł.
2 dnia
32 - (32 : 4 * 3) = 32 - ( 8 * 3) = 32 - 24 = 8zł.
3 dnia
8- (8 : 4 * 3 )= 8- ( 2 * 3) = 8 - 6 = 2zł.

odp. W skarbonce zostało jej 2zł.
4 1 4