Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2009-05-28T18:38:28+02:00
H = a√3/2

a) a = 12
h = 12√3/2 = 6√3

b) a = 5
h = 5√3/2

c) a = √3
h = √3*√3/2 = 3/2

d) a = 4√6
h = 4√6*√3 /2 = 2√18 = 6√2
2009-05-28T18:38:55+02:00
A)
h=a√3/2
h=12√3/2= 6√3

B)h=a√3/2
h=5√3/2

C)
h=√3*√3/2= 3/2= 1,5

D)
h=√4*√3/2= √12/2

h=√6*√3/2= √18/2
2009-05-28T18:40:55+02:00
A)
h2 = 12 do kwadratu - 6 do kwadratu
h2 = 144 - 36
h2 = 108
h = 6 pierwiastków z 3
b)
h2 = 5 do kwadratu - 2,5 do kwadratu
h2 = 25 - 6,25
h2 = 18,75
h = (5 pierwiastków z 3) / 2
c)
h2 = (pierwiastek z 3) do kwadratu - (pierwiastek z 3 / 2) do kwadratu
h2 = 3 - 3/4
h2 = 9/4
h = 3/2
h = 1,5
d)
h2 = (4 pierwiastki z 6) do kwadratu - (2 pierwiastki z 6) do kwadratu
h2 = 96 - 24
h2 = 72
h = 6 pierwiastków z 2