Odpowiedzi

2009-11-30T19:59:55+01:00
75%=3/4
1/3 liczby 15=5
5km x 4= 20 km
Odp.Cała trasa miała długość 20 km.
1 5 1
2009-11-30T20:00:44+01:00
5 km = 25%
3×5 = 15
Aby uzyskać sto procent trzeba pomnożyć 25 cztery razy. To samo robimy z 5 km .
4×5 = 20
Odp. Cała trasa ma 20 kilometrów.
1 4 1