Odpowiedzi

2009-11-30T20:08:17+01:00
A) 70% = x
30% = 12

30x = 840/:30
x=28

Odp: w Autobusie jechało 28 osób.

2009-11-30T20:12:46+01:00
100%-70%=30%
30% z x=12
0,3x=12
x=40

1,25*24=30
30-24=6
6/30 *100%=20 %