Odpowiedzi

2009-11-30T22:12:34+01:00
P=16
q=12
P=p*q/2
P=16*12/2=96 [cm²]
p=a*h
h=12*0,8=9,6
96=a*9,6
a=9,6/96
a=10 cm
Obwód=10*4=40cm
2009-11-30T22:17:54+01:00
P=(e*f):2
p=(12*16):2
p=96

a2+b2=c2
36+64=c2
c=√100
c=10
Ob=4*10=40