Odpowiedzi

2009-12-01T16:03:02+01:00
5/30
c)-wscoodnioeuropejski
d) obliczenia: 24 stopnie-14stopni=10 stopni
10 stopni x 4 min.=40 minut
odp różnica czasu slonecznego wynosi 40 minut

6/31
a) Nairobi-37stopni E, 2stopnie S
Dakar-18stopni W, 14stopni N
b) 37 stopni-18 stopni=19 stopni
19stopni x 4 min.=76 minut
C) Dakar, Nairobi
D) południowy zachód
wschód
e)
południowa umiarkowana
międzyzwrotnikowa
f) 12
g)skreslić mniejszy, południowy, Janek
6 4 6
2009-12-01T16:44:18+01:00
S.30/31
5- przerywana linia między 22 a 23 stopnie
b)czerwony kolor do punktu 22,30 a żółty od 22,30
c)czas wschodnioeuropejski
d) a-14stopni W
b-24stopni E
14+24=38 38*4=152min= 2h 32min
6 nairobi - 37stopni E 2 stopnie S
Dakaru- 17stopni W 12 stopni N
b) 37+17=54 54*4=216min=3h 36min
s.33/5
1894-1025=869m
869/100=8,69
8,69*0,6=5,2
17-5,2=11,8 stopni C - na giewąncie
3 3 3