Odpowiedzi

2009-12-01T17:03:32+01:00
54:2 = 27
27+9 = 36 gdy przelozyly 9 pomaraczny bedzie 27
27-9 = 18 gdy dolozymy 9 pomaranczy bedzie 27
1 4 1
2009-12-01T17:06:44+01:00
W jednej byłow13 a w drugiej31
5 2 5
2009-12-01T17:15:31+01:00
Teraz w skrzynkach jest jednakowa ilość pomarańczy czyli
54 podzielić przez 2 = 27 pomarańczy
przedtem było
jedna skrzynka = 27 - 9 = 18 pomarańczy
druga skrzynka = 27 + 9 = 36 pomarańczy
sprawdzenie 18 + 36 = 54 pomarańcze
4 4 4