Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2009-12-01T17:05:53+01:00
Obw: 2(30cm+20cm)=100cm
6(100cm+2cm)=612cm=6m12cm
Odp:Musiała zużyć 6m12cm taśmy
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-01T17:07:20+01:00
Obw. jednego prostokąta:
2*30 cm +2* 20 cm=60 cm+40 cm= 100 cm
6*100 cm=600 cm
6* 2 cm= 12 cm
600 cm + 12 cm= 612 cm
Odp.: Mama zużyła 612 cm taśmy na wszystkie serwetki.
2009-12-01T17:11:42+01:00
Uszyła -6
wymiary serwetki - 30 na 20
dodatkowo na szew 2 cm taśmy

6×(30× 20+2)=6×(600+2)=6× 602=3612
3612 cm =3,612 km
Odp. Mama Ani zużyła 3 ,612 km taśmy.