Odpowiedzi

2009-12-01T17:37:13+01:00
1000×3,33+100×0,5=3330+50=3380l
2 2 2
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-01T17:37:54+01:00
Puszki:
3,33l*1000=3330l
butelki:
0,5l*100=500l
razem:3330l+500l=3830l
odp.do napełnienia 1000 puszek i 100 butelek potrzeba 3830l soku
5 4 5
2009-12-01T17:39:01+01:00
Chyba chodziło o pojemność 0,33l bo nie ma 3,33

do napełnienia 1000 puszek potrzeba:
0,33l×1000=330l
do napełnienia 100 butelek potrzeba:
0,5l×100=50l
czyli razem 380l
3 3 3