Odpowiedzi

2009-12-01T19:29:48+01:00
124,8/4,16=30 litrów paliwa zakupił

30/7,5=4

4*100=400 km na tyle starczy mu benzyny
1 5 1
2009-12-01T19:32:21+01:00
124, 80 : 4, 16 = 30 litrów
30 : 7,5 = 4
4 x 100 = 400 km
odp. kierowca przejedzie 400 km.
3 2 3
2009-12-01T20:38:09+01:00
Ile kupił litrów benzyny:
124,80 : 4,16 = 30 litrów
30l : 7,5l = 4km x 100km = 400 km
Odp. Benzyny wystarczy mu na 400 km.
4 3 4