Odpowiedzi

2009-12-01T19:56:03+01:00
100% - 436zł
x - 327zł

x = 100% x 327zł : 436zł
x = 75%

100% - 75% = 25%

Odp. Cenę obniżono o 25%.
2009-12-01T19:55:57+01:00
436zł-327zł=109zł-o tyle złotych obniżono cenę
109/436*100%=25%

a więc cenę obniżono o 25%
2009-12-01T19:56:52+01:00
436 - 327 = 109
109: 436 = 0,25 *100% = 25 %

odp cene obniono o 25 %.