Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-02T09:43:11+01:00
A)

AuB=( nieskończoność)
AnB=(-3,4)
A\B=(- niestończonośc, -3)
B\A=(4, + nieskończoność)


b)AuB= 0 ( zbiór pusty)
AnB=0
A\B=0
B\A=0

c)AuB= (nieskończoność)
AnB=(-3,3)
A\B=(- nieskończoność,-3)
B\A=(3, +nieskończoność)
1 5 1
2009-12-02T09:48:39+01:00
A)AvB= (od minus nieskończoności do plus nieskończoności)
AnB= (od -3 do 4)
A/B= (od minus nieskończoności do -3)
B/A= (od 4 do plus nieskonczoności_

b)
AvB= (od minus nieskonczoności do plus nieskończoności)
AnB= (zbiór pusty)
A/B= (od minus nieskonczoności do -5)
B/A= (od 5 do plus nieskonczoności)

c)
AvB= (od minus nieskonczoności do plus nieskończoności)
AnB= (3)
A/B= zbiór pusty
B/A=zbiór pusty

Mam nadzieję że dobrze jest:) Pozdrawiam
1 2 1
2009-12-02T10:17:14+01:00
A)
A= (-∞ ; 4) B=(-3 ; ∞)

AuB=R
AnB=(-3,4)
A\B=(- ∞, -3)
B\A=(4, + ∞)

b) A=( -∞ ; -5) B=(5 ; ∞)
AuB=( -∞ ; -5)u(5 ; ∞)
AnB=zbiór pusty
A\B=A
B\A=B

c)A=(-∞; 3> B=<3 ;∞ )
AuB= R
AnB={3}
A\B=(- ∞,-3)
B\A=(3, ∞)