Odpowiedzi

2009-12-02T15:28:18+01:00
2000 +(2000 * 0,05 = 2100

2000 * 0,19 = 380
2100 * 0,19 = 399

399-380 = 19

odp. Pan Tomek placi wiecej o 19 zł
3 5 3
2009-12-02T15:29:40+01:00
2000* 19/100=380zł tyle płaci podatki Pani Agnieszka

2000*5/100=100zł więcej zarabia pan Tomek.

2100*19/100=399zł Tyle podatku płaci Pan Tomek

399-380=19zł Tyle więcej podatku płaci pan Tomek
2 4 2