Odpowiedzi

2009-12-02T16:55:22+01:00
Długopisy - 35x13= 455zł.
Piórniki- 15 x 27=405zł
Razem - 405zł +455 zł = 860 zł.
Nagrody kosztowały 860 zł.
1 5 1
2009-12-02T16:57:13+01:00
Rozwiązanie:
długopisy: ilość 35, cena za sztukę 13 zł, cena za 35 sztuk: 13*35=455zł
piórniki: ilość 15, cena za sztukę 27 zł, cena za 15 sztuk: 15*27=405zł
Cena łączna za piórniki i długopisy: 405+455=860 zł
Odp.: Nagrody kosztowały 860 zł.
1 5 1
2009-12-02T16:58:46+01:00
35x13=455
15x27=405 455+405=860
Odp:Nagrody kosztowały860 złoty
1 5 1