Odpowiedzi

2009-12-03T18:49:54+01:00
Składniki na ciasto:

•50 dag mąki pszennej
•1 jajko szczypta soli
•ok. 1 szkl. letniej wody
Składniki na farsz:

•1/2 kg ziemniaków
•30 dag białego sera
•1 duża cebula tłuszcz,
•sól, pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Z maki jaka, wody i szczypty soli zagnieść ciasto. Powinno byc bardzo dobrze wyrobione i “wolne”. Ziemniaki ugotować i dokładnie ugnieść, dodajac pokruszony biały ser. Dodać cebulę usmażoną na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Farsz powinien być pikantny. Ciasto rozwałkować na grubość ok 2 mm, wykroić szklanką krążki, nałożyć farsz, złożyć na pół i dobrze zlepić brzegi pierogów. Pierogi wrzucać na wrząca i osoloną wodę. Zamieszać. Gdy wypłyną na wierzch gotować jeszcze ok 3 min. na wolnym ogn
2009-12-03T18:49:25+01:00
Cześć miałam takie zadanie poproś mamę to ci pomoże lub ściągnij z neta tak jak ja nie no co ja mowie proszę Składniki na ciasto:

•50 dag mąki pszennej
•1 jajko szczypta soli
•ok. 1 szkl. letniej wody
Składniki na farsz:

•1/2 kg ziemniaków
•30 dag białego sera
•1 duża cebula tłuszcz,
•sól, pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Z maki jaka, wody i szczypty soli zagnieść ciasto. Powinno byc bardzo dobrze wyrobione i “wolne”. Ziemniaki ugotować i dokładnie ugnieść, dodajac pokruszony biały ser. Dodać cebulę usmażoną na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem ziołowym. Farsz powinien być pikantny. Ciasto rozwałkować na grubość ok 2 mm, wykroić szklanką krążki, nałożyć farsz, złożyć na pół i dobrze zlepić brzegi pierogów. Pierogi wrzucać na wrząca i osoloną wodę. Zamieszać. Gdy wypłyną na wierzch gotować jeszcze ok 3 min. na wolnym ogn
2009-12-03T19:09:19+01:00
Teig aus Trauben.

Dough
1 und 1 / 2 Tasse Mehl krupczatki,
1 / 2 Tasse Puderzucker, 1 EL dicke Sahne 22%, 12 und 1 / 2 dag KASI

Cream
1 Becher Sahne 30%
1 Gelee mit schwarzen Johannisbeeren
2 EL Kristallzucker, Kasia
zu posmarowania und Mehl
zu streuen Sie die Form, 3 Esslöffel Marmelade
mit Johannisbeeren czrnych zu posmarowania,
10 dag dunklen Trauben große schwillt



1. Vorbereiten der Teig: Kasia przesiekać mit Mehl, Puderzucker und Sahne. Schnell kneten und in 2 Stunden im Kühlschrank.

2. Unentschieden Rezept für Gelee nach Packungsanweisung, cool.

3. Wyleić Boden des rechteckigen Kuchenformen, posmarowanej Kasia und mit Mehl bestreut. Nagrzeanego Inserts in den Backofen auf 220 Grad C und backen für ca. 15-20 Minuten.

4. Kuchen etwas abkühlen und entfernen Sie aus der Form.

5. Trauben waschen, przekroić halbieren, entkernen.

6. Bereiten Sie die Creme: Die Sahne mit Puderzucker und verbinden sich mit 1 / 4 Tasse Gelee abgekühlt.

7. Brush den Teig Marmelade, Sahne und dann zu verhängen.

8. Trauben lag auf der Sahne und gießen Gelee tężejącą. Mit der restlichen Sahne garnieren.