Rozwiąż układy równań :
d)
{x+y pod kreską 2 - x pod kreską 3 = 4
x-y pod kreską 2 + y pod kreską 3 = -3
e)
{3x-1 pod kreską 5 + 2y - 3 pod kreską 4 = 3(y+1) pod kreską 2
x+y pod kreską 4 - 3y -1 pod kreską 2 = x-6y pod kreską 4
f)

{3x - 2 pod kreska 3 - 2x+y pod kreską 6 = x + 1 pod kreską 6
x+y - -x+y pod kreską 5 = 1 pod kreską 5 - 0,8x

1

Odpowiedzi

2009-12-04T17:52:05+01:00
D)
3x + 3y pod kreska 6 odjac 2x pod kreska 6 = 4
3x - 3y pod kreska 6 dodać 2y pod kreska 6 = -3
x= 24
2y= 54
x= 24
y=27