Odpowiedzi

2009-12-04T17:22:11+01:00
Pierwszy dzień wędrówki
s=20km
t=6h

s=v*t
v=s/t
v=20/6=3,33 km/h

Drugi dzień wędrówki
s=26 km
t=8 h

s=v*t
v=s/t
v=26/8=3,25 km/h

trzeci dzień wędrówki
s=16km
t=5 h

s=v*t
v=s/t
v=16/5= 3,2 km/h

najszybciej szedł pierwszego dnia
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-04T17:22:16+01:00
Prędkość 1dnia: 20/6=3,2
2dnia: 26/8=,2
3 dzień; 16/5=3,1
Najszybciej szedł 1 i 2 dnia