Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-05T12:00:52+01:00
Asia 50% znizki 25 zł
tata bez zniezki 100% czyli 50 złotych poniewaz 2 razy wiecej niz Asia
babcia 80% czyli 50 złotych razy 80% co daje nam 40 złotych znizki
i 50 złotych - 40 złotych znizki daje nam 10 złotych

Babcia zapłaci 10 zł
Asia zapłaci 25zł
a tata 50 zł
2009-12-05T12:05:22+01:00
50%-25 zł
100%=25*2=50zł

50zł-100%
x-80%

x=⁵⁰*⁸⁰/100=4000:100=40

50zł-40zł=10zł

50zł+25zł+10zł=85zł

Odp.Za bilety zapłacą 85 zł.
2009-12-05T12:28:02+01:00
50%=25
100%=50
50x0,8=40
50-40=10
50+10=25=85
Odp.Za bilety zapłaca 85zł.