Odpowiedzi

2009-12-05T16:38:13+01:00
2009-12-05T16:42:48+01:00
2009-12-05T17:52:50+01:00
Zad 7.
5/6h= 50min
2 kwadranse= 30 min
razem 50 min + 30 min= 80 min
Odp Zwiedzanie zajęło turyście 80 min
zad 8
15 km= 15000m=1500000cm
1500000cm/ 50000=30 cm
Odp Ta trasa na mapie ma długość 30cm
zad 9
3000*1/150=20
odp. do zwiedzania udostępniono 20 komór
zad10
3km/0.5km=6
20 min*6=120min=2h
odp pokonanie trasy zajmie im 2h
1 5 1