Odpowiedzi

2009-12-05T17:21:01+01:00
12l-8l=4l
200km-144km=56km
8l=144km
4l=144:2=72km

Dojedzie

Wydaje mi sie zepowinno byc dobrze ale nie jestem pewna ale chcialam ci pomoc :*
4 5 4
Najlepsza Odpowiedź!
2009-12-05T17:22:29+01:00
144km - 8l
1km - 0,0(5)l a w przybliżeniu 0,06l
200km * 0,06l = 12 l- tyle paliwa potrzeba na przejechanie 200 km

Tak dojedzie.

2 5 2
2009-12-05T17:22:44+01:00
144km:8l paliwa = 18
1l paliwa starczy na przejechanie 18 km
4lx18=72km
144km+72km=216km
ODP:TAK kierowca samochodu dojedzie do tego miasta bez dodatkowego paliwa.